Не е тайна, че се възстановявам след много тежък и негативен период от живота си. По някое време през дългия процес на промяна в мисленето, върху който все още работя, си дадох сметка, че не само аз съм негативно настроена, но и цялостно културата ни е фокусирана върху всичко лошо, трудно и негативно. И по тази причина страдаме и не достигаме пълния си потенциал.

Еволюционно хората са настроени да обръщат внимание повече на опасностните, така че не е чудно защо обръщаме повече внимание на проблеми, болести, престъпления и покачване на цени. Но и именно заради тази еволюционна обусловеност е жизнено важно да практикуваме и малко по-позитивна настройка, за да не изпаднем в крайности, които да спъват развитието ни.

Точно така се роди и идеята за този сайт, който наследи името си от подобен проект, който започнах с екип от единомишленици, но не можа да види бял свят. Все още се надявам да се включат в даден момент! Междувременно пиша за практически методи за справяне с ежедневни проблеми как точно да поработим върху постигането на щастие и благополучие.

Към сайта www.vreteno.eu.