Този блог се появи през юли 2017 г. в средата на доста усилена интериорна работа с няколко обекта в София и в покрайнините. Междувремнно все още изпитвах проблеми след операция, която бях претърпяла през пролетта, и току що се бях свързала с други жени с подобни проблеми. Блогът започна като място за споделяне на информация и преводи на важни статии по тези въпроси, но се разрастна и вече включва всякакви теми, свързани със здравето като цяло и с преживяванията на жените с ендометриоза.

През март 2018 започнах имейл кампания за здравословно хранене и инциатива за споделяне на лични истории, свързани с еднометриоза, в която се включиха 10 жени със собствени текстове, които все още са сред най-четените материли в сайта.

Endo me е тясно свързан с фейсбук групата за ендометриоза и статиите, които пиша са в отговор основно на интересите и проблемите на жените в тази група, както и мои собствени търсения по тези въпроси.

Дизайнът е максимално изчистен, за да може фокусът да е върху материалите, които се публикуват. А ръкописния шрифт на загравията и цикламеното са избрани с цел да напомнят, че сайтът е предназначен основно за женска аудитория. И въпреки че се пише основно с насоченост към жени, все пак една четвърт от читателите са мъже.

Поради разсрастване на съдържанието и най-вече необходимост за по-лесна ориентация в него, предвиждам в бъдеще да направя редизайн и реорганизация. Но както и другите ми проекти, съдържанието е на преден план.

Можете да разгледате блога на www.endome.eu.