anndim-podaruk traveler companion

I have a friend who spends more than half of each year traveling. I have no idea how she can remember where she’d been how to cope with so many flights, but this is part of her job, so I do not think there are many choices. It is a great opportunity for me though, because I owe her a large part of my postcard collection thanks to all the postcards she brings me from her trips. Sometimes though her trips are too many and too frequent so I decided to make her a traveler’s companion so she can collect in there thoughts, memories and things from her travels.


 

Имам една приятелка, която прекарва повече от половината време в годината на път. Нямам никаква представа как успява да запомни къде е била, нито как се справя с толкова много полети, но това е част от работата й, така че и да е много, не мисля, че има много избор. За мен е супер, защото много голяма част от колекцията ми картички е събрана именно благодарение на нея и картичките, които ми носи след всичките си пътувания, но истината е, че понякога пътуванията й се събират прекалено много и прекалено начесто, ето защо реших да й направя този албум, в който да събира мисли, спомени и нещица от всичките си пътувания.

anndim-podaruk traveler companion

Отдавана обмислях какъв точно подарък да й направя, защото исках да е едновременно ръчно направен, интересен, полезен и в същото време да е измислен точно за нея. Така стигнах до идеята за този албум за спомени, която се появи след като открих понятието “traveler’s companion” някъде из нета. Целта е да може да събира всички тези билети, бележки, картички, изрезки и всякакви други неща, който се налага да пазиш, когато си на път и те чакат отчети след това, но и в същото време да й напомня от време на време да спре да си поеме дъх и да усети пътуването и като нещо повече от спешна работа и гонене на полети и да намери време да му се наслади истински. Ето защо освен многото свободни листи за бележки, пликовете, в които да се събират хартии и изрезки, както и кламери и щипки и други полезни неща, съм включила и няколко цитата по темата, и разни мои снимки, които винаги съм свързвала с пътуване и то точно с тези интересните моменти от пътуването, когато виждаш света по малко по-различен начин отколкото си го виждал досега. Добавих връв, изплетена на една кука с дантела за украса и затваряне, защото когато се понапълни, албумът вероятно ще стане доста дебел и неудобен за носене. Кориците обаче оставих нарочно абсолютно чисти и без надписи, защото ако въпросното нещо пътува много, не е нужно всички да знаят какво представлява :).

anndim-podaruk traveler companion2

Много се надявам да си го ползва с удоволствие и честно казано ще съм много доволна ако мога да го видя как ще изглежда след няколко месеца!

anndim-podaruk traveler companion4 anndim-podaruk traveler companion3anndim-podaruk traveler companion5