Сайт на Фондация Ендометриоза и репродуктивно здраве

В края на февруари стартирахме един проект, по който работя от много време, а именно – заедно с Мария Георгиева и Катерина Иванова обявихме регистирането на фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве” с публикуването на сайта. Можете да го видите тук.

Осовната цел на сайта е да дава информация за състоянието ендометриоза, какво представлява, какви симптоми има и какво е лечението за нея. Целта на фондацията е да разпространява смислена и ясна информация за едно много разпространено, но не особено познато заболяване, както и за това какво е репродуктивно здраве и как можем да го запазим или да си го върнем.

Слайд Създаване на фондацията през 2019 г. - от endometriosis.bg


Слайд Мисия: Информираност, Подкрепа, Гласност от endometriosis.bg

Друга функция на сайта ще е да представя дейностите на фондацията, които се надяваме тепърва да разработваме.

Слайд Една от десет - от сайта endometriosis.bg

Слайд Осведоменост от endometriosis.bg

Сайта се наложи да преправя няколко пъти, а преди окончателно да бъде публикуван мина през последно преработване заради промени в концепцията, които се случиха докато работихме по регистрацията на фондацията. Междувременно и всички текстове в него преминаха през няколко различни редакции, допълнително удължи работата. Също така беше направен преди да имаме готово лого, но за сметка на това бяхме с много ясна концепция какво искаме да постигнем като усещане и какви функционалности да има в сайта. Превидени са и доста допълнителни страници, които ще се появяват малко по малко. Заедно със сайта, направих и фейсбук страница и инстаграм профил на фондацията, които за момента се поддръжат от мен и Мария Георгиева.

Разгледайте сайта на: www.endometriosis.bg