Да ти поръчат сайт без никаква представа какво да има в този сайт, нито съдържание, което да се качи на него, е меко казано предизвикателство. Ако не ставаше дума за строителна фирма (сектор, който малко или много ми е познат) и човек, чиято работа все пак познавам донякъде, едва ли щях да се съглася.

Основното предизвикателство беше да събера достатъчно снимков материал, който да изглежда поне донякъде представително в страницата. Повечето пуликувани снимки са правени с телефон при лошо осветление и наложиха значителна прекадриране и изсветляване.

Сити-Ка се занимава с разнообразни строителни дейности и другото голямо предизвикателство беше фактът, че собственикът нямаше представа на кои от тях иска да наблегне в бъдеще. Съответно докато сайтът се правеше, насоката и фокусът на представяне се промениха на няколко пъти. Това, разбира се, забави значително работата и попречи моята работа по позициониране на сайта в търсачките да започне навреме. Също така междувременно започнахме и рекламна кампания, която обаче не беше обвързана с напълно готов сайт, но въпреки това клиентът намери полза от нея.

Все пак смятам, че пропуснахме много възможности, които можеха да доведат до по-добре работещ сайт, носещ много по-голяма полза. С толова широка дейност и съответно много разнообразно съдържание въпреки трудностите, работата по този сайт беше доста интересна. Надявам се в бъдеще, когато целите на фирмата са по-ясни, да го довършим или обновим в тон с промените.