Ако сте поглеждали ресурсите с безплатни кирилизирани шрифтове, сте забелязали, че вече използвам и Канва като основен ресурс. Има огромно количество, единственият проблем, е че отнема цяла вечност да намериш шрифт, който е кирилизиран и изглежда добре. И ако случайно избереш нещо за сайта си или за дизайните си, после идват празници и мъката започва отново. 

 

Линк към темплейта в Канва с тези шрифтове можете да откриете и тук: https://ko-fi.com/post/Темплеит-с-коледни-шрифтове-на-кирилица-M4M179WC1


Тази година обаче отделих време да открия коледни комбинации, които работят добре заедно и да си ги запиша за бъдещо ползване. Получи се много полезено и затова споделям и с вас.

Какво можете да правите с тези шрифтове?

Можете да ги вложите в коледните си дизайни за постове, картички, можете дори да ги използвате в нюзлетър или картичките с благодарности, ако изпращате такива на клиентите си. Няма значение къде ще ги използвате, стига да се продържате към конкретен шрифт или комбинация във всички материали, които създавате тази Коледа.

Как да ги намерите?

Напишете някакъв текст в Канва, изберете го, отидете в полето с шрифта и най-горе в полето за търсене напишете шрифта, който сте си харесали.

Ако си харесате нещо и го ползвате, споделете с хаштаг #anndimcanva за да го видя и споделя, или ми пратете на съобщение!

 

1. Adlery Swash & Anaphora

 

Ръкописните шрифтове са може би най-трудни за откриване, но този има много приложения и е наистина красив!

 

2. TT Ricordi Nobili & Tenor Sans

Идеален за по-нежни дизайни и винаги актуален. 

 

3. Agnets & Galcial Indifference

Нещо доста по-ретро и дори изглежда доста славянско, може би защото е правен от украинец. 

 

4. Arsenica Antiqua & Bad Script

Серифен шрифт в комбинация с ръкописен за малко по-закачливи, но все пак нежни дизайни. 

 

5. Bogart Black & Doublebass Thin

 

Тези шрифтове са част от семейства, който можете да използвате по различни начини. Например можете да използвате Bogart Thin или Doublebass, който изглежда дори по-закачливо от тънката му версия.

 

6. TT Geekette Muscles & Adam Script Thin

Малко по-традиционна комбинация, която на мен ми напомня на някои коледни картички от детството ми. И особено на тези, които рисувахме сами.

 

7. Sisterhood & Lovelace Text

Един от много приятните ръкописни шрифтове, който на мен лично ми дава леко игриво и празнично настроение.

 

8. Stadio Now Poster & Adam Script Thin

Шрифтът е съвременен, но има много ретро дизайн, който е доста лесно разпознаваем и запомнящ се.

 

9. TT Berlinerins Script & TT Knickerbockers

Един от по-лесните за използване ръкописни шрифтове, който пасва на разнообразни дизайни.

 

10. Bernier Shade & Glock Grotesk

Със сигурност познавате Bernier Shade, но е чудесен ако искате да привлечете вниманието.

 

Харесват ли ви? Разбира се, можете да експериментирате и да потърсите други комбинации, да използвате сенки или удебеляване, различни размери и цветове. Използвайте въображението си и не забравяйте да споделите какво сте измислили!

 

А ако статията ви е полезна и искате да виждате още такива, почерпете ме едно кафе тук: ko-fi. Освен това там ще получите достъп до всички шрифтове (споделям целия дизайн директно в Канва), плюс още три допълнителни комбинации, които включват и ръкописни шрифтове, за по-лесно ползване и благодарност към всички, които ще ме подкрепят. Линк към темплейта ще откриете тук: https://ko-fi.com/post/Темплеит-с-коледни-шрифтове-на-кирилица-M4M179WC1. Всички, които ме подкрепят, получават и малка изненада в помощ с планирането на инстаграм постовете си.