Ако сте като мен, сигурно сте се чудили защо снимките в Канва понякога се получват, а друг път не. На мен лично ми отне известно време да забележа, че в някои темплейти се използват рамки, а в други случаи съм слагала снимки без рамки.

Рамките в Канва са много удобни ако си създавате собствен темплейт, защото след това можете да смените снимката лесно и тя да има абсолютно същата форма без да е необходимо да редактирате допълнително. 

Рамката най-общо е елемент, който има предварително зададена форма и филтри или друга обработка, в който може да се сложи снимка. Каквато и снимка да сложите и колкото и пъти да я смените, новата снимка отново ще заема същата форма и обработка, която е зададена от рамката. Тоест, рамките спестяват много време и работа. Ето защо ги използвам доста често.


Как да сложите рамка за снимки в Канва:Влезте в Elements (Елементи) и потърсете “frame“. Ако Канва ви е на български, потърсете “рамка”.

Ще излязат разнообразни форми, всички с един стилизиран пейзаж в тях, по който се разпознава къде може да се сложи снимка.

Можете да избирате между всякакви форми и дори да сложите филтър или да редактирате осветеността и контраста на снимката. Ако след това сложите нова снимка, тя ще възприеме същите настройки от предишната заради рамката, в която е сложена.

 


Как се слага снимка в рамка в Канва?


Довлечете я до рамката с мишката и я пуснете отгоре. Снимката автоматично ще заеме формата на рамката.


Ако искате да редактирате:


Натиснете два пъти бързо върху снимката в рамката. Ще имате възможност да преместите или да уголемите/смалите снимката, както и да я редактирате и да приложите филтри.


Ако искате да смените снимката:


Просто придърпайте нова снимка над рамката. Тя ще заеме формата, както и приложените филтри.

 
Бихте ли използвали рамките за снимки в Канва?

А беше ли ви полезно? Ако да, моля споделете с приятелите си!

А ако искате още полезни съвети, последвайте ме във фейсбук и инстаграм @AnnDimDigital и ми пишете какво още искате да научите. 

Вижте този пост и в инстаграм: 

https://www.instagram.com/p/CUedHcxoF3b/