Всеки знае колко е важна е ангажираността в Инстаграм за създаването на работещ профил. Също така сигурно знаете, че ангажираността на последвателите ви зависи в голяма степен и от вашата собствена ангажираност в приложението. А тази година с промените, които се правят, изглежда това ще става все по-важно. Как точно можете да бъдете ангажирани в инстаграм ще научите от статията. 

Започнете с най-важното:

 

Коментирайте

 

Открийте постове, които са ви интересни, намирате за полезни или към които имате какво да добавите. И след това коментирайте с нещо. Направете същото с истории, рийлс и постовете на последователите ви. Коментирайте постове от хаштаговете, които следвате. Или на такива от локацията, която ви интересува. Правете го редовно. Стремете се да добавите нещо полезно или важно към темата, вместо само да оставяте емотикони. Колкото по-смислен е коментара ви, толкова по-вероятно е да го видят повече хора, да запомнят, че давате полезна информация и опит и да ви потърсят и дори да коментират под вашите собствени постове. Разговорите понякога започват от едно място и продължават на друго и най-важното е да са допринесли с нещо за участващите в тях. 

 

Споделяйте и подкрепяйте 

 

Знаете колко е хубаво, когато някой сподели постовете ви. Правете го и вие и подкрепяйте колкото може повече профили или постове, които наистина харесвате и имат някакъв интерес за аудиторията ви. Така ще бъдете полезни за хората, които ви следват, ще покажете солидарност и подкрепа, ще бъдете човека, който подкрепя, и може дори да се окажете част от общност, а защо не и да получите подкрепа в замяна (все пак не споделяйте нищо с подобни очаквания).

 

Харесвайте и следвайте

 

Открийте профили във вашата ниша, които да последвате. Или на хора, които следват хаштагове, които описват това, което правите. Последвайте ги, но и харесайте това, което правят, коментирайте и допринесете с нещо към тяхното съдържание. Така ще опознаете хората, които ви следват и може да ви станата клиенти, ще се появявате по-често в техните фийдове (даа, експозицията има значение), но и ще си създадете собствен куриран фийд, който може да е много полезен за спестяване на времето или генериране на нови идеи за постовете ви. 

 

Най-важното нещо, което да не забравяте: 

Правете всичко това редовно!

 

Не оставяйте коментар под собствените си постове без отговор. Отговаряйте на всички лични съобщения, които получавате. Стремете се да допринесете с нещо към разговора и помагайте на хората. Останалото ще се получи от само себе си. Не си създавайте очаквания и не се фиксирайте в лайковете и броя на коментарите. Вместо това се съсредоточете над изграждането на взаимоотношения. 

Няколко конкретни идеи какво да правите ще споделя утре в инстаграм, така че си пуснете известията и ме последвайте.